Felvásárlások, egyesülések, egyéb cégjogi átalakulások

A felvásárlásokkal, egyesülésekkel és átalakulásokkal kapcsolatos tranzakciók komplex megközelítést igényelnek, amelynek során az általános üzleti akarat megvalósításán túl a részletkérdés kidolgozása is jelentős szerepet kap. A Szentirmai Ügyvédi Iroda a tárgyalások kezdeti szakaszától segíti Ügyfeleit, due diligence eljárás során a cégek jogi átvilágítását elvégzi, feltárja a kockázatokat, részt vesz az alapvető struktúrák kialakításában, előkészíti és kitárgyalja a megállapodásokat, megvalósítja a tranzakciók realizáláshoz szükséges feladatokat.

A Szentirmai Ügyvédi Iroda tapasztalt munkatársai segítenek az adekvát megoldás megtalálásában a felvásárlások, illetve egyesülések során felmerülő kérdések, véleményeltérések során, elemezve az ügylet gazdasági hátterét, a felek üzleti érdekeit. Mivel tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen jellegű tranzakciókkal kapcsolatos pénzügyi, könyvelési és adózási kérdések kulcsfontosságúak a sikeres üzleti tervezés szempontjából, így adótanácsadó partnerünkkel együttműködésben az adózási kérdésekre is kiterjedő megoldásokat kínálunk.

Az M&A ügyletek tekintetében számos magyar, valamint nemzetközi társaság, pénzügyi befektetők és közintézmények részére nyújtottunk az elmúlt években jogi tanácsadást.

A Szentirmai Ügyvédi Iroda honlapján található információk és egyéb anyagok kizárólag tájékoztatási célt szolgálnak, és nem kezelhetők bármilyen konkrét ügyről szóló jogi tanácsként. Konkrét ügyek tekintetében minden esetben megfelelő jogi vagy egyéb szakmai tanácsadást kell kérni, így a Szentirmai  Ügyvédi Iroda tagjai kifejezetten kizárják a felelősségüket a jelen honlap tartalmán alapuló bármilyen intézkedés meghozatala vagy meghozatalának elmulasztása tekintetében. Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Szentirmai Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.